28. Hafta Turkcell Süper Lig Tahminleri

2 Nisan 2010 Cuma


Ankaragücü - Beşiktaş  1-0 Çifte Şans

İki takım arasında oynana maçların istatistiklerine bakıldığında, Beşiktaş'ın 11 yıldır Ankara'da Ankaragücü'ne yenilmediği hemen göze çarpıyor. Ayrıca, Ankaragücü son 15 maçtır kazanamıyor. Hatta iki takım arasında oynanan son 20 maçın 17'sini Beşiktaş kazanmış. Sadece istatistiklerden yola çıkılırsa Beşiktaş'ın kazanacağını düşünmek normal olurdu. Ancak, Beşiktaş Ankara'ya çok önemli eksiklerle gidiyor. Beşiktaş'ın tekrar şampiyonluk yarışında söz sahibi olmasını sağlayan en önemli oyunculardan Tello, Ferrari ve Ernst'in yanısıra, Nobre, Tabata ve Nihat bu karşılaşmada forma giyemeyecek. Ankaragücü'nde ise Metin Akan ve Muhammed Hanifi'nin sakatlıkları devam ediyor. Beşiktaş tüm bu eksiklere rağmen Bobo, Holosko ve Yusuf üçlüsüyle etkili olabilir. Ancak bu oyuncuların kötü oynaması durumunda Mustafa Denizli'nin elinde alternatif oyuncu olmayacak. Bunun yanında, daha önce defansı ile ön plana çıkan Beşiktaş, son iki haftadır defansında da problemler yaşıyor. Bir de bu hafta Ferrari'nin olmayışı, bu hattın yine aksamasına sebep olabilir. Bence haftanın en zor maçı olacak. Beşiktaş lehine olan tüm istatistiklere rağmen ben Ankaragücü'nün eksik Beşiktaş'a kaybetmeyeceğini düşünüyorum.

Büyükşehir Bld.spor - Denizlispor  Alt

Haftalar azaldıkça Denizlispor'un kümede kalma ihtimali de oldukça zayıflıyor. Büyükşehir Belediyespor ligdeki konumu itibariyle oldukça rahat bir takım. Her maçı aynı ciddiyetle oynuyor. Büyükşehir Belediyespor'un sakat oyuncularına ilişkin bu hafta hiçbir internet sitesinde bir bilgi bulamadım. Uzun süredir sakat olan Gökhan Süzen ve Gökhan Kaba haricindeki oyuncular konusunda bir fikrim yok bu sebeple. Denizlispor'da kaleci Özden, İbrahim Ege, Emin ve Braga'nın sakatlıkları var. Maçta oynayıp oynamayacakları belli değil. Denizlispor kazanmak zorunda olsa da kontrollü oynayacaktır diye düşünüyorum. Büyükşehir Belediyespor da zaten kontrollü oyunu ve hızlı hücuma çıkmayı benimseyen bir takım. Bu maç için tercihim 2,5 gol altı olacak.

Bursaspor - Antalyaspor  1

Büyükşehir Bld.spor karşısında aldığı mağlubiyete rağmen, Bursaspor yine de rakiplerinin 3 puan önünde yer alıyor. Kendi seyircisi önünde geçtiğimiz haftayı telafi etmek isteyeceklerdir. Antalyaspor'un ligin yukarısı ya da aşağısı ile ilgili herhangi bir hedefi yok. Ligi orta sıralarda tamamlaması muhtemel. Deplasmanda da pek başarılı sonuçlar alamıyor. Bursaspor'da cezalı Turgay ve sakat Serdar Aziz forma giyemeyecek. Antalyaspor'da ise yine cezalı Yalçın ve sakat Hakan Özmert takımda yer alamayacak. Bursaspor şampiyonluk yolunda bu haftayı kayıpsız atlatacaktır.

Diyarbakırspor - Gaziantepspor  2

Maç Diyarbakırspor'un cezası nedeniyle Ankara'da seyircisiz oynanacak. Diyarbakırspor'un elinde fazla oyuncu kalmadı. Basından takip edebildiğim kadarıyla 15 oyuncuyla antrenman yapıyorlar. Bunun yanında eldeki oyuncularından da sakatları var. Bunların en önemlisi tabii ki Tazemeta. O'nun haricinde Abdullah, Burak ve Diallo'nun da sakatlıkları var ve maçta oynayıp oynamayacakları belli değil. Diyarbakırspor'un bu şartlarda ligde kalması artık mucizelere bağlı. Gaziantepspor aldığı sonuçlar itibariyle hiç güven vermeyen bir takım. Bu maçta galibiyete yakın görsem de son 6 maçlarını kazanamadıklarını düşünürsek yine bir soru işareti oluşturuyorlar. Ayrıca, bu maç bir güneydoğu dayanışması halini de alabilir. Gaziantepspor'da Olcan Adın'ın sakatlığı devam ediyor ve maçta oynayıp oynamayacağı belli değil. Bence Ankaragücü-Beşiktaş maçından sonra haftanın tahmin açısından en zor maçı. Her şeye rağmen stopersiz ve santraforsuz bir takım karşısında Gaziantepspor'a güveneceğim.

Eskişehirspor - Kasımpaşa  1

Eskişehirspor'un 7 maçlık yenilmezlik serisi Beşiktaş maçında bozuldu. Hem de çok moral bozucu bir mağlubiyetle. Kasımpaşa ise son üç maçtır galip gelememesine karşın üst üste Beşiktaş ve Denizlispor'a yenilmedi. Klasik bir Yılmaz Vural takımı, çok gol atıp çok gol yiyorlar. Özellikle Moritz'in takıma dönüşü hücum olarak takıma çok olumlu yansıdı. Eskişehirspor'da son haftaların formda ismi Koray Arslan cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Eskişehirspor'un Kasımpaşa'ya rahat gol imkanı tanımayacağını düşünüyorum. Bu sebeple bu maçta Eskişehirspor'u galibiyete yakın görüyorum.

Manisaspor - Gençlerbirliği  Alt

Haftanın yine ligde kalma mücadelesi yapan bir ekibiyle, rahat konumundaki diğer bir ekibinin maçı olacak. Enteresan bir istatistik var, 2005 yılından bu yana iki ekip arasında Manisa'da oynanan 3 maçın tamamını Gençlerbirliği kazanmış. Gençlerbirliği son haftalarda toparlanmış bir görüntü çiziyor. Son 3 maçta 7 puan topladı. Ancak, geçen hafta Diyarbakırspor karşısında gol kaçırma hastalıklarının devam ettiğini gördük. Defansın önemli isimleri Orhan Şam ve Aykut Demir'in sakatlıkları bitti ve bu karşılaşmada oynayacaklar. Sakatlıkları devam eden Radeljic, Mahmut, Alparslan ve Harbuzi dörtlüsünden maça yetişme şansı en fazla olan isim Harbuzi. Manisaspor küme düşmeme mücadelesinde eline 4 puanlık bir avantaj geçirdi ve bu avantajı sürdürmek istiyor. Bu maç için de tercihim 2,5 gol altı olacak.

Fenerbahçe - Kayserispor  1

Derbi zaferiyle tekrar şampiyonluk için iddialı duruma gelen Fenerbahçe'de uzun süredir sakat olan Ali Bilgin ve Uğur Boral yine takımdaki yerlerini alamayacaklar. Andre Santos, Cristian ve Guiza'nın ise hafif sakatlıkları bulunuyor ve maça yetişip yetişmeyecekleri belli değil. Kayserispor'da geçen hafta uzun bir aradan sonra Toledo sahalara dönüş yaptı. Ayrıca, Saidou'nun cezası da bitti. Cangele'nin oynayıp oynamayacağına dair yine hiçbir yerden bir bilgiye ulaşamadım. Geçen hafta lige havlu attığını düşündüğüm Kayserispor, Trabzonspor karşısında benim için sürpriz bir galibiyet aldı. Ancak bu hafta Fenerbahçe'nin kendilerini puansız göndereceğini düşünüyorum.

Sivasspor - Galatasaray  Üst

Sivasspor geçen hafta yeni teknik direktörü Mesut Bakkal ile Gaziantepspor deplasmanından son dakika golüyle 1 puanla döndü. Bu zamana kadar ligin en kötü futbol oynayan takımı olduğunu birkaç kere yazmıştım. Mesut Bakkal yönetiminde asıl sınavlarını bu hafta verecekler. Orta sahanın önemli oyuncularından İbrahim Dağaşan kart cezası nedeniyle oynamayacak. Bunun yanında, İbrahim Şahin ve Lucien Aubey'in sakatlıkları devam ediyor. Galatasaray ise derbi mağlubiyeti sonrası karıştı. Derbide sarı kart görerek cezalı duruma düşen Baros ve Caner'in yanı sıra, Arda ve Kewell da takımdaki yerlerini alamayacaklar. Bu durumda Jo, Dos Santos ve Keita'nın üst düzey performans göstermeleri gerekecek. İki takımın da farklı amaçlarla mutlaka kazanması gereken bir maç. Bu maçtaki tercihim 2,5 gol üstü.

1 comment

Engin Gürses dedi ki...

cangele oynuyor, dün santraya doğruda tolunay söyledi.

2 Nisan 2010 18:46