30. Hafta Turkcell Süper Lig Tahminleri

15 Nisan 2010 Perşembe


Bursaspor - Gaziantepspor  Üst

Bu maç ile ilgili olarak çok ilginç bir istatistik var. Bursa'da oynanan son 10 maçta Bursaspor, Gaziantepspor önünde hiç galip gelememiş. Tabii ki esas almamız gereken durum mevcut sezon içerisindeki performanslar olsa da istatistikler de hayatımızın önemli bir parçası. İki takımda cezalı ve sakat oyuncu bulunmuyor. Bursaspor bu sezon kendi sahasında oldukça başarılı bir grafik çiziyor. Ömer Erdoğan ve Ozan İpek'in cezaları da bitti. Gaziantepspor da bir çıkış yakaladı ve son 3 maçını kaybetmedi. İki takım da son maçlarında golsüz berabere kaldılar. Temkinli yaklaşmak gereken bir maç. Benim bu maç için tercihim 2,5 gol üstü olacak.

Büyükşehir Bld.spor - Gençlerbirliği  Üst

Ligin flaş ekibi Büyükşehir Belediyespor ile son 5 haftadır çıkışa geçen ve bu 5 maçta kalesinde gol görmeyen Gençlerbirliği karşı karşıya gelecek. İstanbul'da daha önce oynanan 3 maçta Büyükşehir Belediyespor hiç yenilmemiş. Büyükşehir Belediyespor'da sakatların iyileşmesi ile birlikte kadro derinliği iyice arttı. Maçlara hangi onbir ile çıkacağını tahmin etmek de güçleşti. Bu hafta Ekrem cezalı olduğu için oynayamayacak. Gençlerbirliği'nde Radeljic, Kahe ve Sandro'nun sakatlıkları devam ediyor, oynayıp oynamayacakları belli değil. Ayrıca Cem Can'ın da cezası var. İki takım da ligdeki konumları dolayısıyla rahat. Büyükşehir Belediyespor'un son haftalarda sergilediği hücum ağırlıklı futbola Gençlerbirliği de uyum sağlarsa çok zevkli ve bol gollü bir karşılaşma olacaktır.

Manisaspor - Galatasaray  2

İki takım arasında 2005 yılından beri oynanan 7 maçın hiçbirini Manisaspor kazanamamış. Galatasaray'ın bariz bir üstünlüğü göze çarpıyor. Manisaspor son 4 haftada aldığı 4 beraberlik ile birlikte rakiplerinin de puan kaybetmesi sonucu ligde kalma yolunda önemli bir avantaj sağladı. Galatasaray bu maçı kazanarak, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinden çıkacak olası bir beraberlik ile yeniden şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi için avantajlı konuma gelmek istiyor. Manisaspor'da Yiğit İncedemir ve Ferhat Çökmüş cezalı. Galatasaray'da ise Barış kırmızı kart cezalısı, Kewell ise sakat. Yine Jo ve Keita'nın hafif sakatlıkları bulunuyor. Baros'un takıma dönmesi ve üstün formu ile Galatasaray'ın Manisa'dan galibiyetle döneceğini düşünüyorum.

Antalyaspor - Denizlispor  1-0 Çifte Şans

Antalyaspor ligdeki konumunun rahatlığı ile biraz rehavete kapıldı ve düşme potasına biraz yaklaştı. Bu maçı kazanıp rahatlamak isteyeceklerdir. Denizlispor ise tam düştüler derken, geçen haftaki sürpriz Eskişehirspor galibiyetiyle az da olsa yine umut tazelediler. Bu haftanın en zor maçlarından birisi olacak. Antalyaspor'un bu maçta mağlup olmayacağını düşünüyorum. 

Diyarbakırspor - Kayserispor  2

Diyarbakırspor'da sorunlar bitmiyor. Tahmin ettiğimiz üzere Güvenç Kurtar her zaman olduğu gibi takımı bırakıp gitti. Yine bir teknik heyet değişikliği yaşıyorlar. Maç Ankara'da ve seyircisiz oynanacak. Kayserispor sezon başından beri ilk defa tam kadro çalışmaya başladı. İki kadro arasında çok önemli kalite farkı var. Kayserispor'un bu maçtan rahat bir galibiyet elde etmesini bekliyorum.

Ankaragücü - Eskişehirspor  0

Haftanın diğer bir zor maçı. Ankaragücü kendi sahasında, Eskişehirspor da deplasmanda yoğunlukla berabere kalan takımlar olarak göze çarpıyor. Ankaragücü'nde sezonu kapatan Vassell ve sakatlığı süren Metin Akan'ın yanısıra El Yasa da cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Eskişehirspor'da ise El Saka cezası, Serdar, Bülent Ertuğrul ve Koray da sakatlıkları sebebiyle oynayamayacak. Bunun yanında; hafif sakatlıkları bulunan Mehmet Yılmaz ve Nadareviç'in maça yetişip yetişmeyecekleri belli değil. Haftanın ideal beraberlik maçı gibi görünen bir maç ve ilk tercihim beraberlik. 

Fenerbahçe - Beşiktaş  1

Ligde son 6 maçtır kaybetmeyen Fenerbahçe, son 8 lig maçını kaybetmeyen Beşiktaş ile karşı karşıya geliyor. Kadıköy'de oynanan son 6 maçta Fenerbahçe rakibine mağlup olmamış. Fenerbahçe'nin maç öncesi 4 puanlık avantajı olsa da üzerindeki Bursaspor'u şampiyonluk yolunda yakalamak zorunda olduğundan, Daum klasik kontrollü oyun düşüncesinden farklı bir sistem ile maça çıkacaktır. Tabii ki bu maçın gidişatını cuma günü oynanacak Bursaspor-Gaziantepspor maçı da belirleyecektir. Beşiktaş'ın her durumda kazanması gerektiği için Mustafa Denizli yine rakibi şaşırtacak bir taktikle çıkacaktır. Fenerbahçe'de uzun süredir sakatlıkları devam eden Ali Bilgin ve Uğur Boral'ın yanı sıra Gökhan Gönül'ün de maça yetişme ihtimali çok az gibi gözüküyor. Beşiktaş'ta ise sakatlardan Rüştü, Tello ve Ferrari büyük ihtimalle maça yetişecekler. Nihat, Tabata, Nobre ve Ekrem'in maça yetişmeleri mümkün gözükmüyor. Daum, Cristian'ı oynatmak uğruna Emre-Selçuk ikilisini bozmazsa, Fenerbahçe daha dikine hücum ederek kendi seyircisi önünde maçtan galip ayrılacaktır.

Trabzonspor - Kasımpaşa  Üst

Kasımpaşa içeride, dışarıda her zaman hücum futbolunu benimseyen bir takım. Açık futbol oynadıkları için kalelerinde de çok fazla pozisyon görüyorlar. Son dönemdeki Moritz krizi takım içerisinde bir huzursuzluk yaratmış olsa da hücum hattındaki diğer etkili oyuncuları ile sonuca gidebiliyorlar. Trabzonspor kupada finale çıkarak Avrupa Ligi'ne katılmayı garantilemiş oldu. Bu sebeple onlar da maça rahat çıkacaktır. Trabzonspor'da Serkan, Giray ve Burak kart cezalısı oldukları için oynamayacaklar. Ömer Aysan'ın sakatlığı da devam ediyor ve maçta yer alıp almayacağı belli değil. Bu maçtan da bol gollü bir sonuç bekliyorum.

4 yorum

Engin Gürses dedi ki...

Seço, maç tahminlerini ilgiyle okuyoruz, tebrikler ...

16 Nisan 2010 01:37
Engin Gürses dedi ki...

"Trabzonspor kupada finale çıkarak Avrupa Ligi'ne katılmayı garantilemiş oldu." diye yazmışsın ...

Trabzon'un işi daha garanti değil aslında. Fenerbahçe kupayı alırsa ve ligde de ilk 2'ye giremezse, Trabzon Avrupa'ya gidebilmek için
5. olmak zorunda ligde.

16 Nisan 2010 01:40
Seçkin Köksal dedi ki...

Doğru söylüyorsun Engin. Bu benim tahminim olduğu için bu şekilde yazdım. Okuyucuyu yanlış bilgilendirmemek lazım.

16 Nisan 2010 07:38
Cevdetek dedi ki...

Seckin kardesim sayesinde çok para kazadik. Ayrıca yemekte kazandık.

16 Nisan 2010 13:36