31. Hafta Turkcell Süper Lig Tahminleri

22 Nisan 2010 Perşembe


Beşiktaş - Sivasspor  Alt
İki takım arasında oynanan maçlarla ilgili en çarpıcı istatistik, deplasmanda oynayan takımın genellikle üstünlük sağlıyor olması. 2005-2006 sezonundan beri oynanan toplam 9 maçın 7'sinde deplasmanda oynayan takımlar galip gelirken, 2 karşılaşma da berabere sonuçlanmış. İstanbul'da oynanan 4 maçın 3'ünü Sivasspor kazanırken, 1 maç berabere sonuçlanmış. Beşiktaş'ta cezalı oyuncular İbrahim Toraman ve Ernst bu karşılaşmada forma giyemeyecek. Bunun haricinde Beşiktaş'ın antrenman notlarından gördüğümüz kadarıyla Nihat, Tabata, Nobre, Serdar Özkan, Rüştü, Yusuf, Ekrem ve Ramazan'ın çeşitli sakatlıkları bulunuyor. Bu oyunculardan hangilerinin maça yatişeceği konusunda henüz net bir bilgi yok. Sivasspor'da cezalı oyuncu bulunmazken İbrahim Şahin ve Uğur Kavuk'un sakatlıkları devam ediyor. Beşiktaş bu maç öncesinde oynadığı son 3 maçını kazanamadı. Sivasspor da Ankaraspor maçı haricindeki son 3 maçından 3 beraberlik çıkardı. Haftanın az gollü geçmeye aday maçı için tahminim 2,5 gol altı olacak.

Denizlispor - Ankaragücü  Üst
Denizlispor matematiksel olarak ligde kalma şansını sürdürüyor gözükse de bence ligden düşen 2. takım oldular. Çünkü önlerinde geçmeleri gereken iki rakip ve kalan sadece 4 hafta var. Ankaragücü artık gelecek sezonun planlarını yapmaya başladı. Kaliteli yabancı oyuncuları ve tecrübeli hocasıyla önümüzdeki sezon ligin flaş ekibi olmaya aday görünüyorlar. Bu sezon artık önlerinde herhangi bir hedef kalmadı. Denizlispor'da sezonu kapatan Güray, Ankaragücü'nde ise yine sezonu kapatan Vassell ve Aydın Karabulut karşılaşmada yer alamayacaklar. İki ekibin de açık bir futbol oynamasını beklediğim maç için tercihim 2,5 gol üstü.

Gençlerbirliği - Antalyaspor  1
Formda Gençlerbirliği son 6 haftada maç kaybetmedi ve 12 puanı hanesine yazdırdı. Antalyaspor ise inişli çıkışlı grafiğini sürdürmeye devam ediyor. Bu sezon genellikle deplasmanlarda başarısız sonuçlar aldı. Gençlerbirliği'nde Mahmut ve Kahe'nin sakatlıkları sürüyor, karşılaşmada yer alıp alamayacakları belli değil. Takımların son dönemdeki form durumlarını dikkate alırsak, Gençlerbirliği'nin sahadan galibiyetle ayrılacağını düşünüyorum.

Kayserispor - Manisaspor  1
Kayserispor sakatlık sorunlarından kurtulduktan sonra daha iyi bir form grafiği yakaladı. Tolunay Kafkas'ın takımdan ayrılacağını açıklaması ve imza atmaya yanaşmayan Makukula'nın yarattığı krize rağmen, az da olsa Avrupa Kupaları'na katılma şansı takımı motive ediyor gibi gözüküyor. Manisaspor, Reha Kapsal yönetiminde G.Saray maçına kadar aldığı 4 beraberlikle rakiplerinin de puan kaybetmesi sonucu iyi bir avantaj yakaladı. Bunun yanında son 4 haftaya girilirken Ankaraspor maçından gelecek garanti 3 puanı da ceplerine koyacak olmaları, kendilerini daha rahat bir konuma getiriyor. Kayserispor'da cezalı Shawky dışında eksik bulunmuyor. Manisaspor'da ise sakatlıkları süren Yiğit Gökoğlan ve Ersen Martin bu maçta büyük ihtimalle forma giyemeyecek. Kayserispor'un Makukula ve Cangele ile sonuca gideceğini düşünüyorum.

Gaziantepspor - Büyükşehir Bld.spor  0
Büyükşehir Belediyespor'un 3 maçlık galibiyet serisine geçen hafta Gençlerbirliği dur demiş oldu. Gaziantepspor'un da 3 maçlık yenilmezlik serisi Bursa'da noktalandı. Gaziantepspor'da Olcan, Büyükşehir Belediyespor'da Marcus Vinicius cezalı. İki takım arasında oynanan maçların istatistiklerine bakıldığında, beraberliğin hakim olduğu görülüyor. Bu maç da bu haftanın ideal beraberlik maçı gibi görünüyor.

Kasımpaşa - Fenerbahçe  Üst
Bir süredir birbirleri ile polemik içerisine giren Yılmaz Vural ve Christoph Daum'un saha içerisindeki düellosunu izleyeceğiz bu hafta. Fenerbahçe ligde oynadığı son 6 maçta kalesinde gol görmedi ve şampiyonluk yarışında Bursaspor'la birlikte en önemli aday haline geldi. Kasımpaşa, Yılmaz Vural'ın futbol karakterini tam olarak sergileyen bir ekip. Yılmaz Vural bu maçı mutlaka kazanmak isteyeceğinden, hücum futbolu oynayacaklardır. Fenerbahçe'de Bilica ve Vederson cezaları sebebiyle forma giyemeyecek. Bunun dışında Deniz, Gökhan Gönül ve Andre Santos'un da sakatlıkları bulunuyor, maçta oynayıp oynamayacakları belli değil. Uğur Boral ise zaten daha önceden sezonu kapatmıştı. Kasımpaşa'da ise cezalı oyuncu bulunmazken, sakatlığı süren Moritz'in de karşılaşmada yer alıp almayacağı belli değil. Bilica-Lugano ikilisinin bu hafta bozulacağını ve Gökhan Gönül'ün oynasa dahi sakat sakat oynayacağını düşünürsek, Fenerbahçe'nin gol yemezlik ünvanı bu maç ile son bulacakmış gibi gözüküyor. Bol gollü bir maç bekliyorum.

Galatasaray - Bursaspor  Üst
Bursaspor'un şampiyonluk yolunda önünde kalan en önemli engel bu maç. Galatasaray'ın ise en azından Şampiyonlar Ligi'ne tutunması açısından karşılaşmayı mutlaka kazanması gerekiyor. Galatasaray'da son dönemde takım içinde birçok huzursuzluk yaşanıyor. Taraftar ile oyuncuların arası açık, yönetim takımdaki disiplinsizlik sorununa çare bulamadı. Galatasaray'da cezalı Barış ve sakat Kewell forma giyemeyecek. Bursaspor'da eksik oyuncu yok. Galatasaray'da savunması zayıf bekler Sabri ve Caner'in oynaması durumunda, süratli Ozan İpek ve Volkan Şen etkili olabilirler. Ancak son haftalarda çok eleştirilen Arda'nın bu maçta ekstra performans göstereceğini düşünüyorum. Bunun yanında Keita ve Baros'un form durumları da yüksek. Bir de önemli istatistik var; Galatasaray Bursaspor'la kendi sahasında oynadığı son 9 maçın 8'ini kazanmış, birinde de berabere kalmış. Bu istatistiğe rağmen benim tercihim 2,5 gol üstü.

Eskişehirspor - Trabzonspor  1-0 Çifte Şans
Eskişehirspor kendi sahasında oldukça başarılı sonuçlar alıyor. Trabzonspor ise Şenol Güneş yönetiminde çıkışını sürdürse de deplasmanlardan genelde beraberlikler ile dönüyor. Eskişehirspor'da cezalı Volkan Yaman bu maçta forma giyemeyecek. Trabzonspor'da da Cale bu maçta cezalı. Eskişehirspor'un kendi sahasındaki başarılı grafiğinin bu maçta da devam edeceğini düşünüyorum ve bu maçtan en azından beraberlikle ayrılmasını bekliyorum.  

1 comment

Tunç Bozacılar dedi ki...

Seço ;

Beşiktaş maçında büyük ihtimalle olaylar olacak tribünde . Ligden kopma defansif anlayışı yitirmesine yol açacaktır . Üstüne bir de sakat ve cezalı defans-ön libero oyuncuları sebebiyle rakip takım gol bulacaktır gibime geliyor . Sivas çok gol atıp çok gol yiyor . Kötüler , cidden kötüler . Alt olmaz gibime geldi büyük bir heyecanla yazayım dedim ...

22 Nisan 2010 21:21