23. Hafta Turkcell Süper Lig Tahminleri

26 Şubat 2010 Cuma

 
 
Antalyaspor - Trabzonspor  1-0 Çifte Şans

Haftanın açılış maçında şanslı gördüğüm taraf kendi sahasında Antalyaspor. Trabzonspor'un duran top silahı Colman cezalı. Ömer Aysan da sakatlığı sebebiyle kadrodan çıkartıldı. Gabric ve Engin Baytar'ın sakatlıkları sebebiyle oynayıp oynamayacakları belli değil. Antalyaspor'da ise hücum oyuncuları formda. Bu zor maçta Trabzonspor'un kazanamayacağını düşünüyorum.

Bursaspor - Sivasspor  1

Bursaspor Fenerbahçe maçının ardından yine zirvede söz sahibi olabilecek konuma geldi. Şimdi ise 4 haftalık önemli bir fikstür avantajı var. Bu 4 haftalık periyodun ilk ayağı Sivasspor maçı. Bursaspor'un cezası nedeniyle maç tarafsız sahada oynanacak. Sercan Yıldırım büyük ihtimalle bu maçta da forma giyemeyecek. Sivasspor Mehmet Yıldız'ın dönüşüyle alt taraftan kurtulmak istiyor. Bursaspor'lu futbolcular şampiyonluk stresi yaşamazsa bu maçtan rahat bir galibiyet ayrılacaklardır.

Kayserispor - Beşiktaş  1-0 Çifte Şans

Kayserispor kendi sahasında oldukça etkili bir ekip. Yalnız bu hafta hücumu organize eden Cangele sarı kart cezalısı olduğu için forma giyemeyecek. Beşiktaş hala bir kadro istikrarı yakalayamamış durumda. İki ekip arasında Kayseri'de oynanan son üç maçı Kayserispor kazanmış. Bu istatistikten yola çıkarak ben Kayserispor'un bu hafta evinde Beşiktaş'a yenilmeyeceğini düşünüyorum.

Gençlerbirliği - Ankaragücü  1-0 Çifte Şans

Süper Lig'in iki istikrarsız ekibi bu hafta Başkent derbisinde karşı karşıya gelecek. Ankaragücü oldukça para harcayarak önemli transferler yaptı ancak henüz tam anlamıyla eski ve yeni oyuncularının uyumunu sağlayamadı. Gençlerbirliği bu sezonun en ilginç takımı. Çok fazla gol kaçırıyorlar ve iyi oynadıkları maçları dahi kaybettiler. Bu hafta Ankaragücü karşısında bir çıkış yakalayacaklarını düşünüyorum. Yine de beraberliği de düşünmek lazım.

Gaziantepspor - Eskişehirspor  0

Gaziantepspor geçen hafta oldukça ağır yara aldı. Beşiktaş maçının havasından kurtulamamışlar belli ki. Kasımpaşa'ya 3-0 yenilmelerinin yanında, Cesar Souza bu hafta sarı kart cezalısı, Ivan de Souza da kırmızı kart cezalısı oldular. Formda Eskişehirspor'da ise sakat oyuncular Ümit Karan, Volkan Yaman ve Serdar Özbayraktar büyük ihtimalle forma giyemeyecek. Az pozisyonlu geçmesini beklediğim maçta beraberlik ön planda tuttuğum seçenek.

Manisaspor - Diyarbakırspor  1

Diyarbakırspor'da hafta ortasında Ziya Doğan teknik direktörlük görevinden istifa etti. Bunun ardından hiç de şaşırmadığımız bir biçimde yedek teknik direktörlerden Güvenç Kurtar göreve getirildi. Ancak, Güvenç Kurtar anlaşıldığı kadarıyla Manisaspor maçından sonra göreve başlayacakmış. Manisaspor'un etkili oyuncusu Isaac cezası nedeniyle bu maçta da forma giyemeyecek. Kendi sahasında zaman zaman iyi oynayabilen Manisaspor'un teknik direktörsüz Diyarbakırspor karşısında galibiyete yakın olduğunu düşünüyorum.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Fenerbahçe Üst

Fenerbahçe Perşembe akşamı Avrupa Kupaları'na son dakikalarda yediği golle veda etti. Takım hem moralsiz hem de birçok futbolcu sakat. İBB ise ligin tam tabiriyle serseri mayın takımlarından birisi. Çok kontrollü bir maç olmayacağını düşünüyorum ve karşılaşmanın gollü geçmesini bekliyorum.

Galatasaray - Kasımpaşaspor   Üst

Galatasaray da yine Fenerbahçe gibi Avrupa macerasını erken kapattı. Aynı şekilde takım moralsiz. İBB için söylediklerimin aynısını Kasımpaşa için de söyleyebilirim. Galatasaray'da Barış Özbek cezalı. Kasımpaşa'da da Moritz krizi yaşanıyor. Bu maçın da gollü geçmesini bekliyorum.