29. Hafta Turkcell Süper Lig Tahminleri

9 Nisan 2010 Cuma


Gaziantepspor - Manisaspor  1

Gaziantepspor üst üste ikinci kez seyircisiz maça çıkıyor, ama bu sefer kendi sahasında. Gaziantepspor'da geçen haftanın formda ismi Erman Özgür cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Geçen hafta sakatlığı nedeniyle oynayamayan Olcan ise bu hafta takımdaki yerini alabilecek. Manisaspor'da ise Ersen Martin ve Yiğit Gökoğlan ile birlikte hafta içerisinde trafik kazası geçiren Kalabane de bu haftaki karşılaşmada yer almayacak. Ayrıca, son antrenmanda sakatlık geçiren Burak'ın durumu da belirsiz. Gaziantepspor son iki haftada gerek performans gerekse de netice olarak iyi bir çizgi yakaladı. Manisaspor ise altındaki rakipleri bol bol puan kaybettiğinden, puanları birer birer almasına karşın kümede kalma potasından biraz uzaklaşmış oldu. Bunun yanında; deplasmanlarda kötü skorlar alıyorlar. İki takım arasında G.Antep'te oynanan 3 maçın 1'ini G.Antep kazanmış, diğer 2 maç beraberlikle sonuçlanmış. Maçın seyircisiz oynanacak olması handikap olarak gözükmesine karşın ben G.Antepspor'u galibiyete yakın taraf olarak görüyorum.

Antalyaspor - Büyükşehir Bld.spor  Üst

İki takımın daha önceki maçları dikkate alındığında, birbirlerine bariz bir üstünlük kuramadıkları görülüyor. Bu sezon itibariyle konuşmak gerekirse, iki takımın da ligdeki konumları oldukça rahat. Antalyaspor'da cezalı Erhan Güven bu maçta forma giyemeyecek. Büyükşehir Belediyespor'da ise sakatların büyük bölümü takıma geri dönüş yapmaya başladılar. Özellikle İbrahim Akın geçen haftaya damgasını vurdu. İki takımın ligdeki rahat konumlarının bol gollü bir maç getireceği düşüncesindeyim.

Beşiktaş - Trabzonspor  1

Daha önceki maçlara ait istatistikler incelendiğinde, Beşiktaş'ın Trabzonspor ile oynadığı son 6 lig maçında mağlup olmadığı görülüyor. Ayrıca, Beşiktaş son 8 maçtır ligde kaybetmedi. Trabzonspor'un yenilmezlik serisi ise 2 hafta önce Kayseri'de son buldu. Beşiktaş'ta çok fazla sakat oyuncu bulunuyor. Bu oyunculardan Tabata ve Nihat'ın bu maçta forma giymeyeceği kesin. Diğer sakat oyuncular Nobre, Ernst, Ferrari ve Tello ise antrenmanda düz koşu yapıyorlar, bu maçta oynayıp oynamayacakları belli değil. Ernst, Ferrari ve Tello'nun maça yetişmesi halinde, Beşiktaş'ın çehresi mutlak değişecektir. Trabzonspor'da Gabric, Ömer Aysan ve Engin Baytar cezaları sebebiyle oynamayacaklar. Tayfun'un sakatlığı da devam ediyor. Beşiktaş'ın sakatlarının durumu bence maçın sonucuna etki edecek. Bu sebeple tahmin yapmak oldukça güç. Beşiktaş sağlam bir defans ve orta saha kurgusu ile sahaya çıkabilirse, Trabzonspor'un fizik açıdan yetersiz oyuncuları Alanzinho, Colman, Burak ve Umut üzerinde üstünlük kuracaktır. Kadroyu maç saatine kadar göremeyecek olsam da benim tercihim bu maç için Beşiktaş'ın galibiyeti olacak.

Gençlerbirliği - Bursaspor  1-0 Çifte Şans

Gençlerbirliği'nin son 4 maçta dikkat çeken bir çıkışı var. Bu 4 maçın bazılarına savunmasında eksiklerle çıkmasına rağmen, bu maçlarda gol de yemediler. Bu hafta yine savunmanın önemli ismi İlhan Eker cezası nedeniyle oynamayacak. Bunun haricinde, tedavileri devam eden Radeljic, Sandro, Mahmut ve Alparslan'dan, Radeljic'in oynamasının zor olduğu açıklanmış, diğerlerinin durumu ise belli değil. Bursaspor'da ise cezalı Ömer Erdoğan ve Ozan İpek'in yanısıra, sakatlığı devam eden genç oyuncu Serdar Aziz de kadroda olmayacak. Ömer Erdoğan'ın yerine Bursaspor'da büyük ihtimalle Zapotochny oynayacaktır. Ancak, hücumda Ozan İpek'in yerini doldurmakta biraz zorlanacaklarını düşünüyorum. Ankara'da oynanan son 9 lig maçında beraberlikle sonuçlanan maç yok. Haftanın zor maçlarından birisi olacak. Ben lider Bursaspor'un bu hafta puan kaybedeceğini düşünüyorum.

Kasımpaşa - Ankaragücü  Üst

Kasımpaşa 3 haftadır maç kazanamayıp 2 puan toplayabilmişken, Ankaragücü de 3 haftadır maç kaybetmeyip 5 puan topladı. Kasımpaşa her durumda hücumu düşünen bir takım. Ankaragücü ise yeni teknik direktörü ile gol yemeyen bir takım hüviyetine bürünse de çok etkili hücumculara sahip. Kasımpaşa'da cezalı Emre Toraman bu karşılaşmada forma giyemeyecek. Ankaragücü'nde ise Metin Akan ve Muhammet Hanifi sakatlıkları nedeniyle oynamayacaklar. İki takım arasında bol gollü ve zevkli bir mücadele olmasını bekliyorum.

Denizlispor - Eskişehirspor  Toplam Gol 2-3

Bana göre bu haftanın en zor maçı. Denizlispor artık kredisini tüketmek üzere. Eskişehirspor da üst sıralara tutunup Avrupa kupaları şansını devam ettirmeye çalışıyor. Denizlispor'da sakat Braga'nın oynayıp oynamayacağı belli değil. Eskişehirspor'da ise kart cezalısı Sezgin ile uzun süredir sakat olan Serdar forma giyemeyecek. Denizlispor son 5 maçını kazanamadı. Eskişehirspor ise son 9 maçta sadece Beşiktaş'a kaybetti. Bu maç için kaçamak bir tahminle 2-3 gol tercihi yapacağım.

Galatasaray - Diyarbakırspor  1

Bu maç için çok fazla yorum yapmaya gerek yok. Milan Baros'un bu hafta ilk onbir başlamasını bekliyorum. Arda'nın da maça yetişme ihtimali var. Galatasaray mutlaka kazanır.

Kayserispor - Sivasspor  1

Ligde hedefsiz kalan Kayserispor sezon boyunca yaşadığı sakatlık sorunlarını geç de olsa geride bıraktı ve bu hafta tam kadro ile maça çıkması bekleniyor. Sivasspor Mesut Bakkal'ın teknik direktörlüğe gelmesi ve Mehmet Yıldız'ın takıma dönmesi ile bir hava yakalamaya çalışıyor. Ligde kalma yolunda Diyarbakırspor'a oranla biraz daha şanslı durumdalar. Ancak, ben bu hafta Kayserispor'un Cangele ve Makukula ikilisiyle sonuca gideceğini düşünüyorum.  

1 comment

Adsız dedi ki...

Tantuni kazandım onu istiyorum

16 Nisan 2010 13:32