Bir Garip Beşiktaş

23 Ağustos 2009 Pazar

Bir hafta bakıyorsunuz Bobo-Nobre birlikte sahadalar. Bir hafta çift ön liberolu sistem sağ kanatta Holosko. Bir hafta Holosko kenarda Nihat sağ kanatta. Kimi zaman sol açık Bobo. Bu hafta ise Bobo sakat ve Nobre kulübede???

Sezon başında Gökhan Zan serbest bırakıldı yerine Matteo Ferrari geldi. İbrahim Toraman sakat ve yabancı kontejanında yer açmak için Zapo Bursa yolunu tuttu. Elde sadece 2 stoper var derken şimdi İbrahim Kaş kiralandı???

Delgado'nun sözleşmesi askıya alınsın diye uzun süre çaba harcandı. Yıldıray, Nuri Şahin isimleri ortaya atıldı. 10 numara ya da 10,5 numara (ne demekse) tartışmaları sürdü gitti. En sonunda Delgado'nun lisansı çıkarıldı ve kadroda kaldı???

Yine sezon başında yazılanlar doğruysa Ronaldo ismi gündeme geldi. Transfer bitme aşamasına gelecekken Mustafa Denizli birçok sakatlık geçirdiği ve yaşı 32 olduğu için belki de forma satışından müthiş de bir kazanç elde edilecekken bu transferi veto etti. Ama Beşiktaş 30 yaşındaki Nihat'ı dizinden iki önemli operasyon geçirmiş olmasına karşın transfer etti???

Soru işaretleri dilbilgisi bilmediğimden değil, bu yapılanları anlamamamdan. Bu olayların hepsi aslında kulüp yönetimindeki tutarsızlığın ve belki de beceriksizliğin bir göstergesi. Bu olayların bir kısmı için yabancı kontejanının arkasına sığınılabilir belki ancak asıl olan başarısız bir planlamadır. Hem de Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılmış olduğu bir senede. Hala Beşiktaş'ın hangi sistemde oynadığı, oyuncuların mevkileri gibi konular tv yorumcuları tarafından tartışıladursun, ben Mustafa Denizli'nin başında olduğu bir takımın nasıl bir sistem ile oynadığını çoğunlukla çözemediğimden bunu anlamaya çalışmaktan uzun süre önce vazgeçtim. Bu belki Mustafa Denizli'nin her maç için ayrı planlama yapmasından kaynaklanıyordur. Ancak durum böyle değilse diğer alternatif hala bir arayış içinde olduğudur ki Şampiyonlar Ligi'ne az bir süre kala bu arayışın tamamlanamaması takımı başarısızlığa götürebilir. Sezon açılalı oldukça uzun bir süre geçmiş olmasına karşın Beşiktaş'ın santraforunun kim olacağı hala belli değil. Bobo kalacak mı gidecek mi? Giderse kim gelecek? Bu saatten sonra Avrupa'da neredeyse transfer bittiğinden Avrupa Kupaları'nda oynamamış bir oyuncu bulmak kolay değil. Bu sebeple bir arayış içerisine gidilecekse bu büyük ihtimalle yine Güney Amerika'dan olacaktır. Belki de Ronaldo :) Bu kadar tutarsızlık içinde bunu hiç anormal karşılamamak lazım.

Kısacası üzülüyorum ki bu sene Türkiye ligi şampiyonu kulüp Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma hakkı elde etmiş olmasına karşın, bu şansı iyi değerlendiremeyecek gibi gözüküyor. Umalım bir an önce eksikler giderilsin ve takım Avrupa'ya hazır hale gelsin. Aksi takdirde yine yanacağız giden ülke puanlarına.

0 comments