Christoph'dan Masallar

17 Kasım 2009 Salı


Bugün Fenerbahçe TV'de bir programa katılmış Christoph Daum. Programı izlemediğim için tamamında ne konuşulduğu hakkında pek bilgim yok. Ancak, tüm medyanın aklında iz bırakan cümle aynı olmuş; "Puanla dönmek büyük başarı olur".

Avrupalı teknik adamların büyük bölümünden, özellikle ve her ne hikmetse Türk takımları ile olan karşılaşmalarından önce benzer cümleleri sıkça duyarız. Bunu yapmalarındaki temel amaç; rakibi medya önünde favori göstererek hem kendi oyuncularını biraz olsun rahatlatmak hem de rakibi baskı altına sokmaktır genelde.

Sayın Daum konuşmanın geri kalanında da yine Beşiktaş'ın son haftalarda yakaladığı seriden ve oynadığı güzel(!) futboldan bahsetmiş. Bu konuşmaları izleyen ya da okuyan insanlar, Christoph Daum'un yukarıda anlattığıma benzer bir ortam hazırladığını düşünebilirler. Evet Daum'un hazırladığı bir ortam vardır. Ancak bu ortam, alınabilecek başarısız bir sonuca karşı kamuoyu için hazırladığı ortamdır. Çünkü, taraftarlar Fenerbahçe ve Beşiktaş kadrolarını yan yana koyduğunda ya da Beşiktaş'ın oynadığı kötü futbolu göz önünde bulundurduğunda, oluşabilecek başarısız bir sonucu açıklayacak bir bahane bulamaz maç sonunda. Ve tabi ki yıllardır tanıdığımız Christoph Daum bu maça beraberlik için çıkartacaktır takımını. Gerisi işin masalı anlayana...

0 comments