24. Hafta Turkcell Süper Lig Tahminleri

5 Mart 2010 Cuma


Kasımpaşaspor - Kayserispor  0-2 Çifte Şans

Kendi sahasında iyi oynayan Kasımpaşaspor ile deplasmanlarda ligin en çok puan toplayan ekibi Kayserispor karşılaşıyor. Kasımpaşaspor defansının değişmez iki oyuncusu Koray Avcı ve Barış Başdaş bu hafta kart cezalısı oldukları için forma giyemeyecekler. Ayrıca takımdaki Moritz krizi de devam ediyor. Kayserispor ise geçen hafta Beşiktaş karşısında benim takip edebildiğim kadarıyla bu sezonki en kötü oyununu oynadı. Tabi bunda Cangele'nin cezalı oluşu da etkiliydi. Cangele bu hafta geri dönüyor. Kasımpaşaspor genç oyuncuları ile iyi bir uyum yakalamış olsa da Kayserispor'u bu hafta daha şanslı görüyorum ve en azından kaybetmeden İstanbul'dan döneceklerini düşünüyorum.

Sivasspor - İ.Büyükşehir Belediyespor  Toplam Gol (2-3)

Sivasspor ligin en kötü futbol oynayan takımlarından birisi. Mehmet Yıldız'ın dönüşü ile yine bir hava yakalayabilirler diye düşünüyordum. İki hafta önce kazandıkları Manisaspor maçında, Manisaspor ilk yarıda inanılmaz goller kaçırarak maçı Sivasspor'a hediye etti. Geçen hafta da Bursaspor karşısında yine çok kötü bir oyun ortaya koydular. Ayrıca Mehmet Yıldız geçen hafta yine sakatlandı ve 2-3 hafta oynamayacağı açıklandı. İ.B.B. ise şu anda Fenerbahçe ile birlikte sakatlıklardan en çok etkilenen takım. Geçen hafta elinde kalan iki forvet İskender Alın ve Ali Güzeldal ile maçı kazandı. Artık kim oynayacak kim oynayamayacak takip edemez olduk. Yine de kim oynarsa oynasın oldukça dirençli oynuyorlar. Geçmiş yıllara göre defansta fazla açık vermiyorlar. Sivasspor çok riskli bir savunma kurgusu ile oynadığı için aslında İ.B.B.'nin istediği gibi bir maç olabilir. Bence haftanın en zor maçlarından birisi. 2002 yılından beri iki takımın oynadığı 12 maçın 8'i 2-3 gol toplamı ile bitmiş. Bu sebeple maç sonucundan ziyade benim tercihim 2-3 gol olacak.

Diyarbakırspor - Bursaspor  2

Diyarbakırspor'un durumu ortada, birçok sıkıntıyla aynı anda uğraşıyorlar. Teknik Direktör değişikliği sonucu takımın başına Güvenç Kurtar geldi. Ligin ikinci yarısına girerken takım neredeyse yeni baştan kuruldu. Tamamiyle bir istikrarsızlık söz konusu. Bursaspor ise bunun tam tersine çok istikrarlı gidiyor. Oyuncuların kendine güvenleri iyice arttı. Sercan Yıldırım'ın sakatlığının da düzeldiği ve bu maçta oynayabileceği söylendi. Ligin ilk yarısında Bursa'da oynanan maçta yaşananlar malum ve bu sebeple yine gergin bir maç olması bekleniyor. Futbol dışı güçler devreye girmezse Bursaspor'un rahat kazanarak dönmesini beklediğim bir maç.

Trabzonspor - Gençlerbirliği  1

Trabzonspor son 2 haftada bıraktığı 4 puanı telafi etmek için bu maça çıkacak. Gençlerbirliği sezon başında çok beğendiğim bir takım olmasına karşın, ilerleyen zamanda çok kötü performans çizmeye başladı. Son dönemde de oldukça formsuzlar. Teknik Direktör Thomas Doll'un sözleşmesi uzatılarak futbolculara bir mesaj gönderildi. Ancak Gençlerbirliği'nin çıkışa geçeği maçın bu olmadığını düşünüyorum. Trabzonspor kendi sahasında bu maçı kazanacaktır.

Ankaragücü - Gaziantepspor  Üst

Bu maç da haftanın zor maçlarından bir tanesi. Ankaragücü kendi evinde, Gaziantepspor ise deplasmanda kötü bir grafik çiziyor. Ankaragücü'nün evinde oynanan son 10 maçın sadece 1'ini Gaziantepspor kazanmış. Ankara'daki maçlarda Ankaragücü'nün belirgin bir üstünlüğü var.  Gaziantepspor'un flaş oyuncusu Cesar Souza'nın cezası bitti ve bu maçta forma giyecek. İki takım da aldığı sonuçlar itibariyle çok güven vermiyorlar. Bu maçtan sürpriz bir üst sonucu bekliyorum.

Manisaspor - Denizlispor  Alt

Düşme hattının ve özellikle Denizlispor'un kaderini etkileyecek maçta iki takımın da önemli hücumcularından birer tanesi Isaac Promise ve Souleymane Youla cezaları sebebiyle forma giyemeyecekler. İki takımın da çok kontrollü oynayacağını tahmin ettiğim maçın 3 gol altı bir sonuçla biteceğini düşünüyorum.

Fenerbahçe - Antalyaspor  Üst

Alex'in cezalı olduğu maçların istatistiği düşünüldüğünde Fenerbahçe için zor bir maç olacağı şeklinde bir yorum yapılabilir. Alex dışında sezonu kapatan Uğur Boral, Özer Hurmacı ve Gökhan Gönül bu maçta forma giyemeyecekler. Lugano, Mehmet Topuz, Ali Bilgin ve Cristian'ın durumları belirsiz. Sakatlıktan yeni kurtulan Deivid'in ise performansının ne olacağı belli değil. Antalyaspor içerde, dışarıda hep hücum oynayan ve yetenekli hücumculara sahip bir takım. Fenerbahçe'nin son haftalarda oldukça fazla gol yediği ve Alex'in yokluğunda bu maça da çift santraforla çıkması beklendiğinden, en mantıklı tercih üst olacak gibi duruyor.

Eskişehirspor - Galatasaray  0

Kendi sahasında zor kaybeden Eskişehirspor lider Galatasaray'ı ağırlayacak. Galatasaray'ın yeni transferleri uyum sürecini atlatmaya başladılar. Formda Galatasaray'ın zor Eskişehir deplasmanında puan kaybetmesi muhtemel. Bu maç için öncelikli tahminim beraberlik.   

0 comments