27. Hafta Turkcell Süper Lig Tahminleri

26 Mart 2010 Cuma


Büyükşehir Bld.spor - Bursaspor  2

Bursaspor için çok fazla söylenecek bir şey yok. Son 6 maçta 18 puan. Son iki maçta çok iyi futbol sergilemeseler de galip gelmeyi bildiler. Hafif sakatlığı ve hastalığı bulunan Sercan ve Ali Tandoğan'ın maçta forma giymesi bekleniyor. İBB'de sakatlıkları devam eden Herve Tum, Zeki Korkmaz, Gökhan Kaba, Gökhan Süzen ve Ergün Berisha maçta forma giyemeyecek. Bunun yanında hafta içerisinde şike soruşturması kapsamında bazı futbolcuların ve yardımcı antrenör Arif Erdem'in göz altına alınması İBB'de moralleri bozdu. Tabi bu söylentiler ters etki yaparak takımı motive de edebilir. Ancak maç için Bursa'dan Olimpiyat Stadı'na binlerce taraftar gelmesi bekleniyor. Bursaspor deplasman yerine kendi evinde gibi oynayacak. Büyük taraftar desteği ile Bursa'nın kazanmasını bekliyorum.

Gençlerbirliği - Diyarbakırspor  1

Gençlerbirliği uzun bir aradan sonra Sivasspor karşısında galip gelerek ligde rahat bir konuma geldi. Diyarbakırspor da tartışmalı bir biçimde ligden düşürülmemesi sonucu moralli çıktığı maçta Antalyaspor önünde kazandı ve ligde kalma yolunda önemli bir adım attı. Ancak Diyarbakırspor'da kaleci Gökhan, Erdinç, Ümit Bozkurt ve Ayman kadro dışı, Bassem Abbas kaçak. Bunların yanında Diallo, Tazemeta ve Abdullah Çetin de sakat ve büyük ihtimalle forma giyemeyecekler. Gençlerbirliği'nde ise sarı kart cezalıları Orhan Şam ve Aykut Demir ile birlikte sakatlıkları devam eden Harbuzi, Mahmut ve Alparslan bu maçta forma giyemeyecekler. Defanstaki önemli eksiklerine karşın Gençlerbirliği usta gol ayaklarıyla maçı kazanacaktır.

Beşiktaş - Eskişehirspor  Alt

İstatistiklere göre Beşiktaş'ın Eskişehirspor'a karşı büyük üstünlüğü göze çarpıyor. Beşiktaş'ta Nobre ve Tabata sakatlıkları sebebiyle oynamayacaklar. Eskişehirspor hükmen kazandığı Ankaraspor maçı hariç son 6 maçını kaybetmedi. Doğa kırmızı kart cezası, Bülent Ertuğrul ve El Saka da sakatlıkları sebebiyle forma giyemeyecekler. İki takımın da az gol atıp az gol yediği düşünülürse, bu maç için en muhtemel sonuç 2,5 gol altı olacaktır.

Antalyaspor - Manisaspor  Toplam Gol 2-3

İki kupa yorgunu takımın mücadelesinde Manisaspor puana daha fazla ihtiyacı olan taraf. Kupa maçında oyuncularının büyük bölümünü de dinlendirdiler. İki takımın da defanslarının önemli oyuncularından Yalçın ve Kalabane kupa maçlarında gördükleri kırmızı kartlar sebebiyle bu maçta forma giyemeyecekler. Bunun yanında Antalyaspor'da Balili ve Hakan Özmert'in sakatlıkları var ama oynayıp oynamayacakları belli değil. Manisaspor'da Yaser Yıldız daha önce kadro dışı kalmıştı. maç sonucu tahmin etmenin zor olduğunu düşündüğüm maçta toplam gol sayısının 2-3 olmasını bekliyorum.

Denizlispor - Kasımpaşa  Üst

Kümede kalma mücadelesi açısından haftanın en önemli maçı. Denizlispor bu maçı kaybederse artık büyük ihtimalle lige havlu atacaktır. Kasımpaşa ise şu anki durumu rahat olsa da ilerleyen günlerde kabus görmek istemediği için maçı kazanmak isteyecektir. İki takımda da cezalı oyuncu bulunmuyor. Denizlispor'da ayağı kırılan Güray forma giyemeyecek. Kasımpaşa her takıma karşı aynı oyunu oynadığı için bu deplasmanda da açık oynayacağını düşünüyorum. Ayrıca Moritz de takıma döndü. Denizlispor da kazanmak için açık futbol oynayacaktır. Bu maçın 2,5 gol üstü biteceğini düşünüyorum.

Gaziantepspor - Sivasspor  1-0 Çifte Şans

Sivasspor Muhsin Ertuğral'dan boşalan teknik direktörlük koltuğunu Mesut Bakkal ile anlaşarak doldurdu. Bu haftaya kadar birkaç kez Sivasspor'un ligin en kötü futbol oynayan takımı olduğunu yazmıştım. Teknik direktör değişikliğinin takıma yansımasının ne yönde olacağını önümüzdeki haftalarda göreceğiz. Gaziantepspor istikrarsız çizgisini devam ettiriyor. Geçen hafta Fenerbahçe karşısında gol pozisyonuna girmeden maçı tamamladılar. Gaziantepspor'da Murat Ceylan, Sivasspor'da da Hayrettin sarı kart cezalısı. Sivasspor'da ayrıca Uğur Kavuk ve İbrahim Şahin'in sakatlıkları devam ediyor. Normal şartlarda G.Antepspor'un kazanmasını beklediğim bir maç ancak Sivasspor'daki teknik direktör değişikliği sebebiyle biraz daha temkinli yaklaşarak hem 1 hem de 0'ı birlikte değerlendireceğim.

Galatasaray - Fenerbahçe  Üst

Derbi öncesi iki takımda da cezalı oyuncu bulunmazken, G.Saray'da Arda'nın F.Bahçe'de ise Emre'nin durumları maç günü belli olacak. Bunların haricinde G.Saray'da sakatlığı devam eden Kewell forma giyemeyecek. Fenerbahçe'de Uğur Boral yok, Cristian ve Deniz'in durumları belirsiz. Takımların son haftalarda aldıkları puanlar haricinde maç içerisinde gösterdikleri performansları karşılaştırıldığında G.Saray galibiyete daha yakın gözüküyor. Ancak yine de derbi mücadelesi için kesin bir şey söylemek zor. Bu maçın da 2,5 gol üstüne gitmesi bence normal sonuç olacaktır.

Kayserispor - Trabzonspor  2

Kayserispor'un 2. yarıdaki performansı tam bir hayal kırıklığı. Geçen sezon defans 4'lüsünün banko oyuncularından Eren ve Toledo sakatlıkları sebebiyle uzun süredir oynamıyorlar, Ali Turan ise ikinci yarı öncesi kadro dışı kaldı. Bilal Aziz adı bahis skandalına karıştığı için kadro dışı bırakılmıştı. Şimdi de yine Umut Koçin ve Durmuş Bayram bu konuyla ilgili olarak sorgulanıyorlar. Takımın kötü gidişi için günah keçisi olarak da Gökhan Emreciksin seçilmiş ve kadro dışı bırakılmış. Takım kaptanı Aydın'a ise komik bir biçimde tesislerde kalma cezası verilmiş. Saidou bu hafta kart cezalısı, Cangele geçen hafta oynamadı, bu hafta oynayıp oynayamayacağına dair basın organlarında hiçbir habere rastlayamadım. Tüm bunlara bir de Tolunay Kafkas'ın sezon sonunda takımdan ayrılacağı açıklaması eklendi. Takımın yukarıya yetişme ihtimali de yok, küme düşme potasından da çok uzak. Böyle bir ortamda bence Kayserispor sezonu kapattı. Trabzonspor için ise her şey geçen hafta yeniden başladı. Üzerindeki 4 takımı birden geçip şampiyon olması zor ancak şampiyonlar ligini zorlayabilecek konuma geldiler. Trabzonspor'da Engin Baytar kırmızı kart cezalısı. Tüm göstergeler bu maç öncesi Trabzonspor'dan yana. Zor da olsa bu maçı kazanacaklarını düşünüyorum.  

0 comments