26. Hafta Turkcell Süper Lig Tahminleri

19 Mart 2010 Cuma


Kasımpaşa - Beşiktaş  Üst

Biri hücumuyla biri savunmasıyla öne çıkan iki ekibin mücadelesi olacak. Kasımpaşa geçen haftayı Ankaraspor maçı sebebiyle boş geçirdi. Ondan önceki 3 maçında galip gelememişti. Moritz'in eksikliği takımda hissediliyor. Kulüpten yapılan açıklamalarda sakatlığının devam ettiği ve bu hafta da oynayamayacağı belirtilmiş. Beşiktaş ise son haftaların formda takımı. Savunmaya yönelik orta saha kurgusu, zaten sağlam olan savunmasıyla bütünleşince çok zor gol yiyen bir takım haline geliyor. Ancak bu orta saha kurgusunun geçtiğimiz 3 haftadaki en kilit oyuncusu İbrahim Toraman sakatlığı nedeniyle kadroda yok. Bu durumda Mustafa Denizli Ernst-Fink-Necip üçlüsünü sahaya sürüp aynı sisteme devam edebilir. Ayrıca sakat Nobre de bu maçta forma giyemeyecek. Yılmaz Vural takımını bu tip maçlara ayrı bir motivasyon ile hazırlar. Mutlaka kazanmak isteyecek ve hücum futbolunu benimseyecektir. İki takım arasında oynanan son dört maç 2,5 gol üstü bitmiş. Bu sebeplerle Beşiktaş'ın son maçlarının aksine ben gollü bir mücadele olacağını düşünüyorum.

Manisaspor - Büyükşehir Bld.spor  Alt

Manisaspor'un ligde kalma yolunda mutlaka kazanması gereken bir maç. Büyükşehir Belediye şimdiye kadar rahattı ve bu rahatlık ile istikrarlı bir çizgi çizdi. Şimdi yarıda kalan Diyarbakırspor maçı sonucunda alması muhtemel 3 puan ile 40 puana çıkacak ve herkesin birbirine karşı üstün geldiği bu seneki ligde üst sıralara tutunma şansı doğacak. Manisaspor'da Dixon ve Ersen Martin'in sakatlıkları devam ediyor. Büyükşehir Belediye zaten sezon başından beri sakatlıklardan kurtulamadı ancak bu duruma alıştı ve çok alternatifli bir kadro haline geldi. Kontrollü ve az gollü bir maç bekliyorum.

Diyarbakırspor - Antalyaspor  2

Maç İzmit İsmetpaşa Stadı'nda ve seyircisiz olarak oynanacak. Diyarbakırspor'un durumu ortada. Aldığı cezalardan sonra ligde kalması iyice zorlaştı ki zaten bugün ligden düşürülmesi ile ilgili bir karar da çıkabilir. Antalyaspor uzun bir aradan sonra geçen hafta galip geldi. Jedinak ve Orhan Ak'ın sakatlıkları defansif anlamda takım için olumsuzluk yaratabilir. Yine de eğer bu maç oynanırsa Antalyaspor moralsiz Diyarbakırspor önünde galip gelecektir.

Fenerbahçe - Gaziantepspor  1

Şampiyonluk yarışından kopmaması için Fenerbahçe'nin bu maçı mutlaka kazanması lazım. Alex bu hafta takıma dönüyor. Yine geçen hafta kısa bir süre forma giyen Özer'in de bu maçta ilk onbirde oynaması muhtemel. Sakat Cristian'ın yokluğu Fenerbahçe'nin dikine hücum edebilmesi açısından pozitif yönde etki yapabilir. Emre Belözoğlu soğuk algınlığı sebebiyle birkaç gündür idmana çıkmıyor ancak büyük ihtimalle maçta oynayacak. Ancak güçsüz olarak sahaya çıkarsa Fenerbahçe orta sahada zorlanabilir.  Gaziantepspor son 3 maçından beraberlik ile ayrıldı. Bu sezon ligde çok istikrarsız sonuçlar alıyor. Kalburüstü kadrosu ile zaman zaman iyi futbol oynayabilse de bu hafta Fenerbahçe karşısında şansı olmadığını düşünüyorum.

Ankaragücü - Kayserispor  Toplam Gol 2-3   


G.Saray maçına kadar az gol yiyen ve bol berabere kalan bir Ankaragücü izledik. Kayserispor deplasmanlarda, kendi sahasında oynadığı maçlara oranla daha iyi bir performans sergiledi. Kayserispor'un geçen hafta sarı kart cezalısı olan oyuncuları Mehmet Eren, Serdar ve Makukula bu hafta takımdaki yerlerini alacaklar. Dünkü PFDK toplantısında Ankaragücü'ne verilen ceza nedeniyle bu karşılaşmanın seyircisiz oynanacak olması da karşılaşmaya ayrı bir boyut kazandırdı. Az gollü geçmesini beklediğim maçla ilgili tahminim, toplam gol sayısının 2-3 olacağı yönündedir.

Sivasspor - Gençlerbirliği  0-2 Çifte Şans

Sivasspor oynadığı futbolla haftalardır bir ışık vermedi. Çok basit gol yiyebiliyorlar. Karşılarındaki rakip Gençlerbirliği de iyi kadrosuna rağmen istikrarsız sonuçları ile dikkat çekiyor. Gençlerbirliği'nde Harbuzi kart cezalısı. Mahmut ve Radeljic sakat. Geçen hafta Fenerbahçe karşısında biraz daha defansif oynayan Gençlerbirliği'nin bu hafta gol ayaklarını sahaya süreceğini düşünüyorum. İki takımın arasında oynanan istatistiklerin aksine bu karşılaşmada Gençlerbirliği'ni daha şanslı görüyorum. Beraberlik ve Gençlerbirliği galibiyeti birlikte düşünülebilir.

Trabzonspor - Galatasaray  0

Haftanın en önemli maçı öncesi Trabzonspor'da Egemen ve Ömer Aysan'ın hafif sakatlıkları devam ediyor. Diğer taraftan G.Saray'da sakatlar iyileşiyor, Kewell haricinde önemli bir eksik yok. İki takım arasında oynanan karşılaşmalarda G.Saray'ın büyük üstünlüğü göze çarpıyor. Ancak bu sezon deplasman performansı çok iyi değil. Trabzonspor ise Şenol Güneş geldiğinden beri kaybetmedi. Bu maç için en muhtemel sonuç beraberlik.

Bursaspor - Denizlispor  1

Bursaspor son 5 lig maçından 15 puan kazanırken, Diyarbakırspor maçı hariç son 3 lig maçında da kalesinde gol görmedi. Tartışmasız şu an ligin en formda takımı. Denizlispor'un çıkışı son oynadıkları Beşiktaş maçı ile sona erdi. Bursaspor kendi sahasında herhangi bir sürprize izin vermeyecektir.     

0 comments