25. Hafta Turkcell Süper Lig Tahminleri

11 Mart 2010 Perşembe


Gaziantepspor - Trabzonspor  1-0 Çifte Şans

Trabzonspor'da son dakikada önemli bir gelişme oldu; Gustavo Colman ve Hrvoje Cale Gaziantepspor maçı kadrosuna alınmadı. Söylenenler doğruysa iki oyuncunun da herhangi bir sakatlığı bulunmuyor. Bu durum Şenol Güneş'in önümüzdeki sezon kadrosunda bu oyuncuları düşünmediği şeklinde yorumlanabilir mi acaba diye düşünüyorum. Fantezi futbol oyuncularına bu sezon çok fazla puan kazandıran Gustavo Colman'ın kadroda olmayışı kendilerini üzecektir. Bu oyuncular haricinde yine Trabzonspor kadrosunda Murat Tosun, Tony Sylva ve Zafer Yelen yok. Gaziantepspor'da ise Ferdi, Tomas ve Cenk'in sakatlıkları devam ediyor. Trabzonspor ligde oynadığı son 7 maçını kaybetmedi. Gaziantepspor ise bu sezon ligin en istikrarsız takımı diyebiliriz. İki takım arasında G.Antep'te oynanan son 10 maçın 5'i G.Antepspor'un galibiyetiyle, 3'ü ise beraberlikle sonuçlanmış. Trabzonspor'un sadece 2 galibiyeti var. Yine de bu seneki performansları göz önünde bulundurarak bu maça biraz temkinli yaklaşmak gerekiyor. Ben hem istatistiklere güvenerek hem de temkinli davranarak Gaziantepspor'un yenilmeyeceği yönünde bir tahmin yapacağım.

Gençlerbirliği - Fenerbahçe  Üst

Fenerbahçe 7 resmi maç aradan sonra kazanmasına karşın hiç de iyi sinyaller vermedi. Alex bu hafta yine oynamıyor. Lugano'nun dönüşüyle defans biraz toparlanmış görünüyor ancak, son antrenmanda Lugano ağrıları sebebiyle çalışmayı yarıda bırakmış. Gençlerbirliği son maçında Trabzonspor karşısında eski maçlarına oranla biraz toparlanmış gözüktü. Hatta hakem Trabzonspor'un ikinci golünden önceki penaltıyı çalmış olsaydı maçtan galip ayrılıp dönebilirlerdi bile. Maç sonucu tahmin etmenin biraz riskli olduğu bu maçın 2,5 gol üstü olarak sonuçlanacağını düşünüyorum 

Antalyaspor - Sivasspor  1

Sivasspor ilk 24 hafta itibariyle ligin açık ara en kötü futbol oynayan takımı. Mehmet Yıldız tam döndü derken tekrar sakatlandı. Sedat Bayrak da bu hafta cezalı. Antalyaspor ise iyi bir hücum takımı olmasına karşın çok basit goller yiyor. Geçen hafta Fenerbahçe karşısında çok kötü bir futbol oynadılar. Ayrıca teknik direktörleri Mehmet Özdilek de maç içerisinde zaman zaman çok kötü kararlar veriyor ve yanlış oyuncu değişikliklerine gidebiliyor. Ancak Antalyaspor'un  bu hafta Sivasspor karşısında mutlak favori olduğunu ve maçı kazanacağını düşünüyorum.

Büyükşehir Bld.spor - Diyarbakırspor  1

Büyükşehir Belediyespor erteleme maçında Beşiktaş'a kaybederken yine oldukça iyi bir mücadele ortaya koydu. Abdullah Avcı çok fazla eksik oyuncuları olmasının yanında bence bazı oyuncularını da dinlendirerek hedef maç olarak kendisine Diyarbakırspor maçını seçti. Diyarbakırspor'un Bursaspor maçından sonra aldığı 3 maçlık ceza ile birlikte ligde kalma yolunda çok da fazla şansı kalmadığını düşünüyorum. Zaten son 9 maçtır kazanamıyorlar. Etkili İskender Alın, Ali Güzeldal ve Tevfik Köse üçlüsünün bu maçı İBB'ye kazandırması normal sonuç olacaktır.

Kayserispor - Eskişehirspor  0

Bu maçta Kayserispor'un önemli eksikleri var. Makukula, Mehmet Eren ve Serdar Kesimal cezaları nedeniyle forma giyemeyecekler. Kayserispor'un bu maçtaki tek kozu Cangele olacak. Eskişehirspor'da ise Ümit Karan cezası nedeniyle oynayamayacak. İki takımın da kontrollü oynayacağı maçtan çıkması en muhtemel sonuç beraberlik olacaktır.

Bursaspor - Manisaspor  1

Bursaspor şampiyonluk yürüyüşüne başladı. Son üç maçı 9 puanla kapattılar. Önlerinde Manisaspor ve Denizlispor maçları var. Bu maçları kazandıkları takdirde gelebilecekleri noktanın kendileri de farkındalar. Manisaspor Reha Kapsal ile farklı bir çizgi yakaladı. Ancak Bursa deplasmanı kendileri için çok zor geçecek. Bursaspor'da Volkan Şen ve Veli Acar'ın sakatlıkları sürüyor. Ali Tandoğan ve Ömer Erdoğan da Kasımpaşa maçında hafif sakatlıklar geçirdiler. Manisaspor'da Isaac bu hafta geri dönüyor. Hafta içi oynanan maçın yorgunluğu olsa da Bursaspor seyircisi önünde galibiyete ulaşacaktır.

Galatasaray - Ankaragücü  Alt

Arda Turan'ın yokluğunda Galatasaray'ın hücum hattında büyük ihtimalle Dos Santos, Keita ve Jo üçlüsünü izleyeceğiz. Ama karşılarında da son 7 maçta sadece 3 gol yiyen Ankaragücü olacak. Oldukça büyük yatırımlar ile isim yapmış yabancıları Türkiye'ye getiren Ankaragücü önümüzdeki sezonlar için kendisine büyük hedefler koydu. Bu maçtan da flaş bir sonuçla ayrılmak isteyeceklerdir. Arda'nın yokluğunda Galatasaray'ın da gol yollarında zorlanacağını düşündüğümden bu maç için tahminim 2,5 gol altı olacak.

Denizlispor - Beşiktaş  Toplam Gol 2-3

Bu sene benim için tahminde bulunulması en zor maçlar Beşiktaş maçları. İyi oynadıkları maçları kaybettiler, kötü oynadıkları maçları kazandılar. Beşiktaş'ın Denizli'de oynadığı maçlarda Denizlispor'a karşı üstünlüğü var. (Son 10 maçta 6 galibiyet) Denizlispor da bir çıkış içerisinde ve son 4 maçta 10 puan toplayarak ligde kalma yolunda önemli bir adım attılar. Bu maçta sonuç tahmini yapmak benim için zor. Denizli'deki son 4 maç 2-3 gol ile bitmiş. Bu istatistikten yola çıkarak benim tahminim 2-3 gol olacağı şeklinde. 

0 comments